Dragobetele, sărbătoare 100% românească, ne învață să iubim 100% bio .

Un dragobete bio

Încă de pe vremuri, Dragobete era știut drept zeul tinereții, al veseliei și al iubirii. Acesta s-a transmis din generație în generație și, cu timpul, a apărut și o zi dedicată lui, implicit, și iubirii. Simbolistica de care se bucură această zi magică este una aparte. Pe lângă iubire se celebrează și venirea noului anotimp, al primăverii. Astfel s-a creat o puternică legătură între Dragobete și natură, și bio.   

Culesul florilor

De-a lungul anilor, s-au dezvoltat o serie de tradiții pline de însemnătate și iubire. În anumite zone încă mai sunt respectate, însă, din păcate, nu sunt foarte cunoscute. Una dintre tradiții este reprezentată de celebrararea primăverii prin îmbrăcarea tinerelor fete în haine frumoase și de obiceiul acestora de a merge în pădure să culeagă flori. Tradiția mai spune că, în timp ce acestea culeg flori, trebuie să primeze voia bună, zâmbetele lor și cântece. După ce termină de format buchetele, acestea obișnuiesc să se joace zburătorit, un fel de joc.

Logodna

O altă tradiție care marchează un ritual al iubirii este aceea în care fetele începeau să fugă spre case, la oră prânzului,  iar băieții le urmăreau, încercând să le prindă și să le sărute. Cele care aveau un preferat se lăsau direct prinse.  Pe vremuri se spunea că, cei care îmbrățișează această tradiție erau binecuvântați în acel an, având parte numai de belșug, iar cei care nu o făceau erau pedepsiți să nu poată iubi în anul respectiv.

Ziua de 24 Februarie marchează apropierea primvarii și importanța iubirii. Sărbătorește ziua dedicată iubirii oferindu-i partenerei tale un cadou bio. Celebrează în primul rând dragostea pentru natură. Prețuiește natura și sănătatea. Alege un cadou bio și sigur o vei da pe spate. Herbaris iubește bio și te încurajează să o faci și tu!

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.