Deschidere colet la livrare

 GARANTIA DE SATISFACTIE

 Serviciile „Deschiderea coletului la livrare” si „perioada de retur prelungita„ acoperă toate produsele comercializate de AXA ROTEAL SRL este valabil atât pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice ce au achiziționat produse de pe www.herbaris.ro

 Nota: ’’Garanția de satisfacție 200%’’ este o afirmație comerciala a deținătorului site-ului menita sa scoată in evidenta orientarea societății AXA ROTEAL către client prin oferirea de doua servicii suplimentare consumatorului, menite sa-i crească încrederea in produsele si modul de comercializare (o perioada de retur mai mare decât termenul legal precum si opțiunea deschiderii la livrare). Aceasta afirmație nu se definește ca o garanție de conformitate in înțelesul legislației incidente, deoarece produsele cosmetice si de curățenie comercializate pe acest site nu se încadrează sub aceasta obligație.

 Cum funcționează serviciul?

In momentul recepționării comenzii poți solicita curierului deschiderea coletului pentru a verifica starea produsului/produselor.

Acest serviciu iți oferă doar posibilitatea de a verifica daca produsul se prezintă in stare perfecta, nu si posibilitatea de a verifica –testa- produsul.

Daca in urma deschiderii coletului constați ca produsul comandat nu este în stare perfecta de livrare şi prezintă semne de lovire, zgârieturi sau alte probleme de tip estetic, iți recomandam sa refuzi comanda. Pentru a refuza comanda trebuie sa completezi un Proces verbal de constatare, in prezenta curierului in momentul livrării. Procesul verbal nu mai poate fi completat după plecarea curierului.

In cazul in care ai optat pentru plata ramburs, poți solicita deschiderea coletului înainte sau după ce ai achitat comanda dar obligatoriu in prezenta curierului.

Daca ai achitat comanda online si in urma deschiderii coletului ai decis returnarea produsului, suma achitata online va fi restituita in contul din care ai efectuat plata, in cel mai scurt timp.

In cazul comenzilor ce conțin mai multe produse, daca in urma deschiderii coletului/coletelor la livrare constați ca unul dintre produse nu se afla in stare perfecta si decizi refuzarea acestuia, procedura implica returul întregii comenzi, implicit a tuturor produselor livrate.

 Cine achita transportul?

In cazul returului prin intermediul serviciului “Deschiderea coletului la livrare” taxele de transport sunt acoperite de către vânzător.

 

Echipa HERBARIS